Om Bakkegården

Omgivelserne

Bakkegården er indbegrebet af idyl og smukke landlige detaljer. Den 4-længede gård ligger i skøn natur og er omgivet af diverse bondegårdsdyr, som de unge er med til at passe og nusse om. Gården indeholder 2 afdelinger. 

Den ene afdeling er et bofællesskab, med 3 værelser, hvor hver ung har eget (stort) værelse. Der deles et badeværelse og der er et fælleskøkken, opholdsrum og TV-stue. 

Den anden afdeling indeholder 6 selvstændige lejligheder, som alle er godkendt til henholdsvis § 107 og § 108. 

Hver lejlighed indeholder et værelse med tekøkken, soveværelse og eget badeværelse. Udover bo-enhederne, indeholder Bakkegården et stort fællesrum, Folkestuen, hvor der spises alle 3 daglige måltider sammen, spilles spil, hygges, bages, laves mad, mv. 

Ydermere er der er stort kreativt rum, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser, ift. hvad der kan laves. Man kan vælge at beholde det man kreerer selv eller donere det til Bakkegårdens gårdbutik.

 Der afholdes fredagsbar, hvor dem der har lyst, kan deltage, med sang, musik, hygge og lækre drinks. Hvis humøret er til det, er der mulighed for, at gå ud i den store have, som indeholder frugttræer, drivhuse og diverse bondegårdsdyr. Udover bondegårdsdyrene er 1 hund og 2 katte tilknyttet Bakkegården.

Som ny beboer

På Bakkegården er der er stort fokus på, at der hvor du bor, skal opleves som dit hjem. Vi går derfor meget op i, at du er med til at bestemme og præge hverdagen. Du får en fast maddag, hvor du vælger den ret der skal laves og får støtte til at lave den. Derudover afholdes der fast elevmøder, hvor I sammen kan drøfte, alt mellem himmel og jord. Dette kunne være, hvad I skal lave den kommende weekend, hvad der fylder lige nu eller hvad du tænker er vigtigt at få talt om.


Vi går meget op i traditioner og sørger for, at højtider som påske, Sankt Hans, Fastelavn, Halloween, jul med videre, bliver fejret på bedste vis.


Vi har mange interne aktiviteter i fritiden, men kører også gerne til eksterne fritidsaktiviteter. Vi samarbejder blandt andet med Dansk Handikap idræt i Vordingborg, som tilbyder mange spændende aktiviteter og fritidstilbud, med ligesindede fra nærområdet.


På Bakkegården har vi værksteder tilknyttet, hvor der er mulighed for at deltage, hvis du er på STU, har en dagbeskæftigelse eller beskyttet beskæftigelse.

Behandlingstilbud for traumatiserede unge.

Læs mere

Helhedsorienteret erhvervsrettede uddannelser for psykisk sårbare unge i alderen 16-30 år.
STU

Læs mere

Unge med alvorlige traumer, pseusedal adfærd eller lign. som i en periode har brug for et skærmet tilbud.